Galería de Audio - Front

Galería de Audio - Front

Blogger Translate / Traductor del Blog

domingo, 17 de mayo de 2009

Entrenament diumege 17 de maig del 2009: Vilanova-Sitges-Vallpineda-Sant Pere de Ribes-Vilanova



  • FREQÜÈNCIA CARDÍACA MITJA: 131 PPM 
  • FREQÜÈNCIA CARDÍACA MÀXIMA: 152 PPM - KM. 22,990 a 4:47 x KM. 

DIUMENGE, 17 DE MAIG DEL 2009 
  • TEMPS FINAL: 2:38:18
  • KM.: 29,860
  • RITME MIG x KM.: 5:18
  • CALORIES: 2.200

COM FER 30 Km. SENSE PROPOSAR-S'HO...!!! 

La idea d’avui era fer una sortida d’ aproximadament 2 hores , com a rodatge de qualitat… Finalment lIgnasi Maratón no ha pogut venir ja que diu que encara no està del tot recuperat del Marató d’Empúries i en Joan Josep Corella aquest mati ha decidit fer una sortida d’una hora, ja que ahir dissabte va fer una de molt llarga i lògicament avui tocava recuperar… Així que finalment ens hem trobat en Manel Tintoré, en Josep Antoni Córdoba i jo a les 8 del matí a la Platja del Far de Vilanova.....

El cel tapat i una temperatura agradable, ni fred ni calor... D’aquesta manera ens hem posat en marxa… Aniré explicant l’entrenament per trams, que crec que és la millor manera de reflectir el que hem fet avui…. Els primers 4 km. els hem fet partint de la Platja del Far fins la rotonda de la cruïlla que desvia la carretera entre Sitges i Sant Pere de Ribes... En aquest tram jo he anat marcant un ritme tranquil però progressiu... Hem començat a 6:30x Km. i hem arribat a aquest punt a 5:06 x Km… A partir d’aquí en Manel s’ha posat al capdavant i a anat dirigint la comitiva fins arribar al Port d’Aiguadolç de Sitges (uns 7 Km.)… Aquest tram l’hem fet aproximadament a un ritme mig de 4:45 x Km… Desprès i sense previ avís he proposat als meus companys d’entrenament pujar fins al mirador del Balcó de Sitges amb un desnivell d’uns 150 metres d’altitud i des d’on es pot contemplar una vista espectacular... (No els hi ha fet massa gràcia, però haig de dir que no s’han queixat...) En aquest punt m’he posat al capdavant dels meus companys marcant el ritme de la pujada, han estat 3,5 Km. de desnivell dur i exigent…. Desprès, la baixada l’hem fet a ritme neutralitzat fins arribar a l’inici de la pujada de Vallpineda, on el Manel ha tornat a marcar el ritme fins arribar a la parada del autobús que està a dalt, al final del tram de carretera… Aquí hem fet una petita aturada tècnica per esperar uns minuts al nostre company Josep Antoni ... Qui, un cop ens ha passat, ha iniciat al capdavant el descens de Vallpineda a bon ritme… En el mateix descens he decidit intentar “capturar” a en Josep Antoni que ens havia agafat uns 70 metres d’avantatge i he començat a augmentar el ritme, fins que després d’un Km. de persecució l’enxampa’t i he seguit tot sol endavant durant 3 km. més fins arribar a la rotonda que enllaça la carretera de Sant Pere de Ribes amb l’entrada a l’autopista de Barcelona, aquest tram l’he fet a una mitja de 4:35 x Km... Es curiós significar que tots aquests canvis de ritme i relleus entre nosaltres els hem fet de manera intuïtiva, no cal parlar ni fer cap senyal, cadascú ja sap on ha de tirar i on ha d’afluixar el ritme i això crec que demostra una bona sincronització mental i física entre nosaltres….. 

Arribats a aquest punt portàvem ja uns 26 Km. de rodatge i unes 2 h. 16 min.… Però en aquell moment no érem conscients perquè no havíem mirat encara el GPS.... Aquí és on en Manel ens diu que ell s’atura i que acabarà caminant perquè considera que el seu entrenament ja estava fet i no volia acabar massa carregat de cames... Ens diu que tenia previst fer al voltant de 2h. 15 min. i que ja en tenia prou… Nosaltres l’insistim una mica per tal que acabi el recorregut amb nosaltres a un ritme més suau però ens diu que no ens preocupem que seguim nosaltres endavant… En Josep Antoni i jo ens ho consultem i decidim continuar i acabar el circuit al nostre ritme… Així que, seguim cap endavant…!! Aquests darrers 4 Km. els fem a una mitja de 5:30, comentant entre nosaltres algunes incidències de l’entrenament… I precisament un km. abans d’arribar al punt de sortida se m’acudeix fer una ullada al GPS i veig que ja portem 29,000 Km…..!!!! Ens quedem realment sorpresos, positivament sorpresos, ja que no érem conscients de la distancia recorreguda i a més no estàvem excessivament cansats, considerant el recorregut que haviem fet, a un bon ritme i amb unes quantes pujades realment força exigents……

Un cop a la Platja del Far hem esperat uns minuts que en Manel arribes i hem fet els preceptius estiraments i la xerrada final habitual… En definitiva, sense pretendre-ho ens ha sortit una tirada de 30 km. a un molt bon ritme i sense patir massa… Suposo que això és un bon símptoma de l’estat de forma que tenim actualment i que desitgem que no es malmeti massa aviat… Bones sensacions i bones perspectives…..!!

Desprès de l’entrepà i la cervesa de cada diumenge cadascú a anat a les seves tasques… Jo he marxat, com es habitual a fer unes sèries a la piscina i una abdominals aquàtics a Aqua Sport Clubs…..

Ha estat un bon entrenament per tots…!!!

3 comentarios:

  1. Hola Carles, jo encara no estic del tot recuperat de la marato, he sortit dos cops i em sento com un armari i sense forçes, aixi que no podre anar amb vosaltres.
    He vist que aneu a la marato de Bilbao no?, es la que es fa a l'octubre i per la nit? te molt bona pinta.
    Salutacions

    ResponderEliminar
  2. Ignasi.... Doncs cap problema, evidentment el que s'ha de fer és recuperar-se al 100 x 100 i estar motivat per tornar a entrenar amb convicció... Això és només qüestió d'uns dies....!!
    D'altra banda la Marató de Bilbao es el proper 31 de maig. La que tu dius es un altre que sembla que es farà el 24 d'octubre...
    Ens veiem...!

    ResponderEliminar
  3. Carles, m´encantaría vindre amb vosaltres, pero avui m´he castat 32 km. de muntanya i estic masa "petat". Sortiré amb la trovada que hi ha a les 8 a l´hospital, que fan una horeta justeta.

    Arreveure.

    ResponderEliminar

Te invito a que aportes tu opinión... Sólo te sugiero que no lo hagas como Anónimo... Gràcias...!!

BDL - POPULAR POSTS