Galería de Audio - Front

Galería de Audio - Front

Blogger Translate / Traductor del Blog

jueves, 11 de junio de 2009

Final de temporada: recuperació i regeneració muscular. Canvi de xip en els entrenaments. Nous objectius...??

A l'estiu la bici es un magnific complement 

Un dels avantatges del ciclisme es que aporta un enfocament equilibrat de la forma física. Muntar en bicicleta es un exercici de baix nivell d'impacte, que ajuda a enfortir el cor, reduir la pressió arterial, activar l'energia, cremar calories, tonificar el cos (especialment les cuixes, glutis i abdomen), reduir l’estrès i la tensió i ajuda a assolir un rendiment màxim. Fer bicicleta és un exercici excel·lent perquè exercita grups musculars grans de manera continuada, la qual cosa contribueix a mantenir la freqüència cardíaca en un nivell suficientment elevat com per aconseguir els efectes que persegueix l’entrenament.

La natació es molt recomanable

Un dels avantatges del ciclisme es que aporta un enfocament equilibrat de la forma física. Muntar en bicicleta es un exercici de baix nivell d'impacte, que ajuda a enfortir el cor, reduir la pressió arterial, activar l'energia, cremar calories, tonificar el cos (especialment les cuixes, glutis i abdomen), reduir l’estrès i la tensió i ajuda a assolir un rendiment màxim. Fer bicicleta és un exercici excel·lent perquè exercita grups musculars grans de manera continuada, la qual cosa contribueix a mantenir la freqüència cardíaca en un nivell suficientment elevat com per aconseguir els efectes que persegueix l’entrenament.

La natació es una de les activitats físiques mes complertes i que permet una millor qualitat d’entrenament. Quant estem nedant fem treballar gairebé tots els músculs del nostre cos: braços, cames, abdominals, espatlles, malucs…

Les articulacions es mouen d’una manera més amplia, el que millora la flexibilitat i la capacitat de moviment. Es redueixen els riscos de lesions, ja que el pes del cos es menor dins de l’aigua i per tant no incideix negativament en les articulacions. També, evidentment es una activitat excel·lent per cremar calories i resulta molt beneficiosa pel sistema cardiovascular, sobre tot els estils lliure i crawl.....!!!

Les màquines de musculació i les peses serveixen per potenciar la musculatura 

Les màquines de musculació que trobem a la majoria de gimnasos son de resistència variable, amb sistemes de sobrecàrrega basats en plaques que, en general, pesen 5 kg. Cadascuna d’aquestes màquines estan dissenyades en un tamany estàndard i amb una gran varietat pel que fa als materials utilitzats. El mercat que els fabricants tracten de satisfer es aquell relacionat amb l’entrenament per l’aptitud física de la població en general i també son molt útils per a esportistes de diferents nivells com a treball complementari i específic per grups musculars.

Les maquines de musculació amb resistència variable aporten els següents avantatges: son molt eficients per treballar i aïllar grups muscular específics. Son més segures que las càrregues de pes lliures. Per l’entrenament global son més eficients perquè estalvien espai i son mol fàcils de manipular alhora de modificar les càrregues. També possibiliten un major rendiment del treball muscular ja que permeten reduir el temps d’entrenament. Finalment i en funció del pes i del nombre de repeticions ens ajuden a guanyar volum, a treballar la potencia, la resistència o la força muscular.

El running es la culminació del entrenament 

Córrer es una de les activitats més beneficioses per al nostre organisme. A més dels beneficis físics d’oxigenació orgànica i de manteniment en l’exercici i tonificació muscular, també contribueix en la psicologia de la persona a eliminar l’estrès i millorar, de manera substancial, la nostra qualitat de vida.

La pràctica de córrer ens aporta innumerables avantatges i no només a nivell físic. Qualsevol pràctica física orientada a l'esport repercuteix de forma positiva en la nostra salut. El fet de córrer ens ajuda a mantenir una millora constant i general del nostre estat físic i mental. Això es tradueix en que de diferents maneres es produeixen influencies positives sobre el nostre organisme, encara que sempre s’ha de tenir en compte l’estat de salut de cada persona.

Quan es realitza l’activitat de córrer, es necessari considerar que aquesta es una acció on les extremitats estan directament implicades en l’exercici. Per tant, abans s’ha de verificar que no existeixi cap malaltia o lesió que suposi que el fet de córrer pugui ser contraproduent. En cas de dubte, evidentment, s’aconsella un diagnòstic mèdic.

Si el nostre estat de salut en general es equilibrat les extremitats es veuran lubricades, amb una bona aparença i més flexibles. Si el fet de córrer es converteix en una pràctica habitual i es corre amb seny i sentit comú, ajuda a augmentar la musculació i la consistència del ossos de les cames i els peus. Encara que aquells corredors que fan més de 80 Km. a la setmana, poden tenir tendència a tenir un tronc superior i uns abdominals més febles, per la qual cosa es aconsellable potenciar i treballar específicament aquesta zona amb exercicis complementaris

També hem de considerar que el fet de córrer habitualment redueix de forma considerable l’estrès, ja que el contacte amb el mitjà que ens envolta i l’exercici muscular repercuteixen directament en una sensació de benestar general. Quant correm generem endorfines que produeixen una sensació de benestar interior i exterior i una exaltació de l’estat d’ànim. El funcionament mental millora de forma general ja que l’acció i el moviment ajuden a la circulació d’oxigen per tot el cos, especialment hi ha una millora en el funcionament del diafragma , un dels músculs respiratoris mes importants.

FINAL DE TEMPORADA: REGENERACIÓ I RECUPERACIÓ MUSCULAR 

Des del proppassat 1 de juny estic es període de regeneració muscular i articular.... Després d'aquesta temporada en la que, per sort, he aconseguit assolir objectius molt importants per a mi, com és recuperar el nivell a les mitges maratons de fa 4 anys i, sobre tot, millorar la meva marca personal en Marató... Ara toca fer un punt i apart , sense la pressió de les competicions, per tal de tornar a començar pràcticament de zero i, sense cap pressa, planificar el possibles nous objectius esportius per la temporada vinent...

De moment, del 1 al 5 de juny descans absolut sense fer res de res... del 6 al 15 de juny, en dies alternatius, rodatges en bici i natació... I a partir del 15 de juny i pràcticament fins a finals d'agost, i de forma rotativa, el pla d’entrenament setmanal consisteix en running, mountain bike, spinning, natació i màquines de musculació i/o peses....

I a partir de setembre ja tindré clar quins son els objectius a assolir...

2 comentarios:

  1. Molt bé Carles. La parada és obligada.
    A veure si coincidim en algun repte important la propera temporada.
    Jo demà faré un test amb en Gàlvez per veure si estic a punt per començar a treballar.
    Porto pràcticament parat des de Perpinyà. El proper repte important, a part d'alguna cursa com l'Atalaia o el Puig de Tiula, serà la marató del Mediterrani que serà, en principi, la tirada llarga per Sant Sebastià sense renunciar a res. Per l'abril és probable que vagi a Roma però això és molt lluny encara i pot canviar.
    Expliquem els teus reptes per la temporada que ve que estic segur que ja estàs pensant en ells, jejeje.
    Salut i potes amic.

    ResponderEliminar
  2. Hola Carles felicitats per la temporada en general i per la marato de Bilbao en particular. La cronica de la cursa es bonisima i demostra lo be preprat que vas anar, tan fisicament com psicologicament.
    Moltes felicitats i ja quedarem aquest estiu per fel aluna cosa, jo tambe faig btt, encara que la tinc una aparcada.
    Saluts i kilometres

    ResponderEliminar

Te invito a que aportes tu opinión... Sólo te sugiero que no lo hagas como Anónimo... Gràcias...!!

BDL - POPULAR POSTS